Welkom op Speculatietaks.be

Speculatietaks thumbnail

Vanaf 1 januari 2016 gaat de speculatietaks in en het gevolg is dat beleggers die binnen 6 maanden tijd hun aandelen verkopen met winst hierover 33% speculatietaks mogen betalen. Op Speculatietaks.be willen wij u op de hoogte houden van ontwikkelingen omtrent de komende speculatietaks, de invoering hiervan, de regels maar ook hoe u de speculatietaks kunt voorkomen. Hou onze website de komende dagen in de gaten voor nieuwe berichten, volg ons via Twitter of abonneer u op onze nieuwsbrief om bij nieuws op de hoogte gebracht te worden.

Reageer hieronder of klik hier om mee te discussiëren over de speculatietaks.

Speculatietaks.be nieuwsbrief

6 Reacties op Welkom op Speculatietaks.be

 1. Geert Janssens // 12 oktober 2015 op 14:02 //

  Geachte,
  Dit is toch een regelrechte aanval op traders. Hoe zal deze taks bv berekend worden voor iemand die 5 of 10 posities per dag verhandelt.

  • speculatietaks.be // 12 oktober 2015 op 14:55 //

   Niet alleen op traders, ook ‘goede huisvaders’ die bijvoorbeeld een overnamebod op een aandeel kunnen krijgen. Een deel van de premie op de koers is dan voor de staat.

 2. hoe gaan ze dit doen met CFDs en futures?ik zit nu bij keytrade.is het mogelijk die te ontlopen via buitenlandse broker?
  ik haal alvast mijn geld van Belgische trade rekening.

 3. Inderdaad. Deze tax haalt een groot deel uit mijn inkomen, terwijl ik enkel en alleen handel met m’n eigen zuurverdiend geld. Diefstal is een praktijk voor kleuters en criminelen en heeft geen plaats in een beschaafde, volwassen samenleving. Dit spreekt dan ook boekdelen over het soort samenleving waar men naartoe wilt.

 4. Als ik alles goed lees worden buitenlandse beleggers niet onderworpen aan de taks. En kunnen zij dus ongeremd de volatiliteit uitbuiten en versterken, terwijl Belgische beleggers aan de zijlijn moeten toekijken wegens de hogere kost.
  Lijkt me iets om op een hoger niveau (Europees) aan te kaarten. Het feit alleen al dat je omwille van je paspoort meer moet betalen dan een andere Europeaan…

 5. paul antwerp // 28 december 2015 op 17:13 //

  hmmmmmmm, nog nooit van art. 90 WIB gehoort ? Dit is een speculatietaks avant la lettre. Iemand die al jaren 5-10 trades ( of zelfs maar 250 per jaar doet, moet al JAREN 33 % betalen ( divers inkomen. Bij een buitenlandse rekening gaat ingevolge de uitwisseling binnenkort alles goed nagekeken worden

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.